Hvad er ADHD?
ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) er en medfødt opmærksomhedsforstyrrelse, som rammer to til tre procent af den danske befolkning. Typiske tegn på ADHD inkluderer koncentrationsbesvær, hyperaktivitet, impulsivitet og rastløshed. ADHD-symptomer kan variere i mængde og sværhedsgrader fra person til person. Tilstanden kan påvirke en persons evne til at klare sig godt i skolen, på arbejde og i sociale sammenhænge. Behandling for ADHD består typisk af medicinsk behandling, livsstilsændringer og evt. samtaleterapi.
Hvad er ADD?
ADD (attention deficit disorder) er en variant af ADHD, der også bliver kaldt den stille ADHD. ADD adskiller sig fra ADHD ved, at personer med ADD primært har vanskeligheder med opmærksomhed og koncentration. Personer med ADD oplever ikke (i klinisk grad) hyperaktivitet og impulsivitet. De kan ofte fremstå stille, distræte og drømmende.
ADHD og sendiagnostisering
ADHD bliver ofte opdaget i skolen for børnenes vedkommende og senere i uddannelsessystemet, når det gælder de unge voksne. I Aleris PP ser vi dog mange, der først som voksne får stillet diagnosen. De, der sendiagnosticeres, har oftest formået at kompensere for symptomer, de altid har haft, men er nået til et punkt, hvor belastningen bliver for stor, og de derfor opsøger hjælp.